(L-R): Hugh Jackman as Wolverine/Logan and Ryan Reynolds as Deadpool/Wade Wilson in 20th Century Studios/Marvel Studios’ DEADPOOL & WOLVERINE. Photo courtesy of 20th Century Studios/Marvel Studios. © 2024 20th Century Studios / © and ™ 2024 MARVEL.

Deadpool ja Wolverine

Arvio

Kuva: ©2024 Marvel

Marvelin kuuma kaksikko jyrää jatko-osassa

Luulin Deadpool 2  nähtyäni, että tuskin voi tästä enää jatko-osa parantua. Mutta kylläpä niin käykin. Syynä moiseen parannukseen on kaksi syytä. Toinen on Wolverine ja toinen on syvemmälle mutanttimaailmaan heittäytyminen.

Deadpool/Wade Wilson elää arkea käytettyjen autojen kauppiaana. Edellisistä osista tutut hahmot ympärillään. Palkkatappajan arki on jätetty taakse, ja jopa kuuma kemia Vanessan kanssa on katkennut.

Kesken syntymäpäiväjuhlien, ovelle ilmestyy joukko aikavarianssiviraston (AVV) tyyppejä (Loki-sarjasta tuttu virasto), jotka haluavat Deadpoolin mukaan pelastaakseen erään aikajanan.

Deadpool etsii useilta aikajanoilta mukaansa Kanadan vahvistuksen Wolverinen, ja kohta ollaan joutumaalla, aikaviraston kaatopaikalla. Joutomaata hallitsee voimakas mutantti Cassandra Nova. 

Ja kohta ovat aikajanat ja maailmankirjat sekaisin kun eripurainen ja verisiä yhteenottoja harrastava parivaljakkomme yrittää pelastaa koko maailman.

Elokuvassa vilisee niin paljon Marvel Universumin hahmoja, että välillä tulee oikein tippa linssiin. Missään nimessä en aio tässä spoilata ja paljastaa mitä ja ketä. Mutta sanotaan näin, että kattaus on todella vakuuttava ja kylmät väreet aikaansaava.

Hugh Jackman tekee upean paluun jo kuopattuun Wolverine-hahmoonsa. Ja Ryan Reynolds on jälleen hyvä elämänsä parhaassa roolissaan Deadpoolina. 

Mutantteihin on paljon viittauksia. Eli siinäpä pääsemmekin mielialueelleni. Esimerkiksi Cassandra Novahan on Charles Xavierin (X-Men joukkion kokoaja) kaksoissisko. Vähemmän Suomessa edes sarjakuvissa nähty. Itse jonkin verran häntä jenkkien X-Men sarjakuvista bongannut. Inhottavan ilkeä pahis, jota The Crown -sarjan Dianana ehkä parhaiten tunnettu Emma Corrin upeasti esittää. Tässä alkaa oikeasti pikkuhiljaa toivoa jo sitä ennustettua ja puhuttua X-Menien uutta tulemista. Portit olisivat hienosti siihen suuntaan auki. 

Elokuvan voi katsoa ihan omana pätkänään. Mutta kyllä siitä enemmän saa irti, jos on katsonut aiemmat kaksi Deadpool elokuvaa, Loki sarjan, X-Men elokuvat ja no, itseasiassa koko Marvel Universumin kaikki elokuvat.

Elokuvan ikärajan K16 ymmärtää hyvin. Irtoraajoja, verta ja silpomista. Mutta kaikki hyvällä maulla. Jos näin nyt voi sanoa? Toisaalta jos kaksi parantumisvoiman omaavaa tyyppiä silpoo ja tökkii toisiaan, sen jotenkin ymmärtää, ja sitämukaa myös elokuvan muun väkivaltaisuuden. Kaikki kuitenkin tehdään sopivasti kieliposkessa.

Kieliposkessa kettuillaan myös ihan kaikelle muullekin. Tuttuun tapaan. Osansa saavat niin DC, Disney kuin Foxikin. Ja järisyttävän hyvät repliikit ovat ehkä pervompia, sairaampia ja hauskempia jopa kuin aiemmissa leffoissa. Seuraavaksi Marvelilta luvassa uutta Captain Americaa, jonka traileri ei ainakaan kovin sytyttänyt.

Mutta kyllä tälle leffalle annan ihan helposti heittämällä 5/5

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää