Trap

Arvio

Valokuva: Sabrina Lantos
Copyright: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Yllättävän hauska M. Night Shyamalanin elokuvaksi

Tässä on kyllä ohjaaja käsikirjoittaja, jonka elokuvista ei koskaan tiedä mitä tulet saamaan?

M. Night Shyamalanin leffat ovat yleensä aikamoista vuoristorataa ja täynnä mielenkiintoisia twistejä. Niin kuin niiden tasokin, sekä ohjaajan ura. Pääosin itse olen antanut melkein kaikille herran leffoille 3-5 tähteä. Koska kinkysti tykkään hänen tyylistään. Hänen parhaimmistoa ovat esim Kylä, The Visit ja Kuudes aisti. Mutta kyllä sinne muutama ala-arvoinen leffakin sekaan mahtuu, kuten The Last Airbender ja After Earth. 

Uusin leffa onkin sitten traileria myöten jo aikamoinen twisti. 

Trailerin nähneet tietävät, että isä (Josh Hartnett) ja tytär (Ariel Donoghue) lähtevät Lady Ravenin (Saleka Shyamalan) jättikeikalle areenalle. Trailerin nähneet tietävät, että Hartnettilla on synkkä salaisuus. Hän on The Butcher, sarjamurhaaja, jolla tälläkin hetkellä on uhri sidottuna kellariin. 

Koko areena onkin kuitenkin täynnä poliiseja ja FBI agentteja, joiden tehtävä on saada The Buthcer kiikkiin tällä Lady Ravenin keikalla. Trap. Nyt pitäisi päästä vielä pois keikkapaikalta tyttären kanssa jäämättä kiinni.

Siinäpä elokuvan juoni sinänsä. Paitsi koska kyseessä on Shyamalanin elokuva, pudotetaan pohja koko leffan trailerilta. Nerokas idea sinänsä ns. näyttää trailerissa ”kaikki.”

Totuus on aivan toinen. Trailerissa ei näytetä muistaakseni yhtäkään pätkää elokuvan viimeisestä tunnista. Nimittäin tarina jatkuu muutamien kivojen leikkien jälkeen hyvinkin erilaisena.

Ei missään nimessä ohjaajan parhaita leffoja. Mutta tykkäsin älyttömästi näinkin idioottimaisesta ja älyttömästä ideasta. Monta kertaa päästään pälkähästä kuin ihmeen kaupalla. Mikä ei todellakaan voisi olla mitenkään mahdollista. Mutta hei! Tämä on vain elokuvaa ja viihdettä

Shyamalan tuo leffaan mukaan myös yllättävän paljon huumoria. Varsinkin Hartnett tuntuu nauttivan suunnattomasti pahisroolistaan. Kiva kun häntäkin nähdään pitkästä aikaa oikein näinkin isossa pääroolissa.

Lady Ravenia esittävä Shyamalanin tytär Saleka ei varsinaisesti ole mikään kummoinen näyttelijä, mutta laulaa hän osaa, ja on ihan käsittämättömän kaunis. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää