Tarinoita muinaisesta pohjolasta: Juhannus

Mystiikkaa ja magiikkaa. Totta vai tarua?

Sain jälleen kerran postia mystiseltä Tarinoita muinaisesta pohjolasta. Kuoresta paljastui tällä kertaa Juhannus niminen eepos.

Edellisestä sarjakuvasta pidin kovastikin ja samoin kävi tämän kanssa.

Tarina alkaa parin sivun historiikillä, miksi juhannusta vietetään. Ja jatkuu sitten upeana usean kymmenen sivun mustavalkoisena sarjakuvana. 

TARINA VIE meidät suomalaiseen kylään, missä valmistaudutaan juhannuksen viettoon. Nuoret syövät herkkuja ja hunajaa, juovat hieman vettä väkevämpää. Leikitellään ja flirttaillaan. 

Munkki saarnaa juhannuksen alkuperäisestä teemasta. Johannes Kastajasta, Salomesta ja Herodeksesta.

Kolme nuorta tyttöä karkaavat kylästä niitylle, lähteen ääreen tekemään omia mystisiä juhannustaikojaan. Ja niiden seurauksena saamme nähdä uudenlaisen tarinan Johannes Kastajan kohtalosta.

Mielenkiintoisen ja unimaisen tarinan on jälleen kirjoittanut H. Joela. Kertomus on jälleen kerran hyvin kirjoitettu, se imee lukijan mukaansa mystiseen seikkailuun.

Tarinan on kuvittanut äärettömän lahjakas Irini Sekeris. Hänen lyijykynämäiset ruutunsa täyttyvät yhä uudestaan ja uudestaan upeilla kuvilla. Luontoa, kukkia ja upeasti kuvitettuja ihmisiä. Kuitenkaan unohtamatta pientä pilkettä silmäkulmassa. Useampi ruutu tuo mieleen kauniit tarot-kortit. 

Se mitä sarjakuvassa oikeastaan tapahtuu, ei ole kovinkaan yksiselitteistä. Jokainen lukija päätelköön asian niin kuin haluaa. Itse pidin siitä, miten tässä yhdistetään suomalaista mytologiaa, raamattua ja kansanperinteitä. Kaikkia sopivassa mittakaavassa. Kiehtova ja erittäin mielenkiintoinen teos. Suosittelen.

Lue lisää: tarinoitapohjolasta.com

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää